Ofte spurte spørsmål

F.A.Q

JA! Nå er det mulig å sette seg på venteliste for å delta. Du kommer da til et Google-skjema og fyller inn nødvendig informasjon. Du vil bli kontaktet dersom det blir ledig plass. 

Ventelista finner du her.

Deltakere og ISTere får svar i slutten av januar. Det vil bli sendt ut tilbud om plass sammen med regning for leiren, og ved å betale første delinnbetaling innen fristen så bekrefter man at man takker ja til plassen. 

Ved nyttårsskiftet er tidsplanen våre sådan:

 1. Vi vil bruke januar til å lese oss igjennom søknadene
 2. I februar (og siste helgen i januar) vil vi møte dere alle en helg for å se hvem som takler ulike situasjoner og passer best i et team med hvem. Det er viktig for oss at de fire som reiser med en tropp fungerer sammen og utfyller hverandre som ledere. Vi vil også ta hensyn til geografi når vi setter sammen team, men noen må nok regne med å reise litt.
 3. I uke 2 vil det bli sendt ut mail til dere om tidspunkter og sted for disse samlingene.
 4. Slik vi ser det i dag blir det 1 samling i Stavangerområdet og 2–3 på Østlandet. Dette valget er ikke tatt 100 %, men hvor dere bor som har søkt vil påvirke dette.
 5. Vi har satt av fem helger til slike samlinger:
  • 28. – 30 januar
  • 4. – 6. februar
  • 11. – 13. februar
  • 18.- 20. februar
  • 25. – 27. februar
 6. Etter disse samlingene vil vi se på team og dere vil få svar i mars om dere er med i en troppsledelse eller ikke.
 7. Det vil bli en felles troppsledelses- og stabssamling i mars. Der vil dere få lov å begynne å jobbe sammen inn mot første troppssamling. Mer informasjon kommer snart.

Dersom du ikke har fått en mail med bekreftelse om at søknaden er mottatt kan du:

 • Logge inn på min.speiding.no
 • Gå inn på «Min profil»
 • Trykk på fanen «Arrangementer du er påmeldt på» 
 • Dersom jamboreen står på denne listen er du påmeldt.

Dersom du allerede har sendt inn søknad eller takket ja til plass i kontingenten, men har behov for å endre på noe så må du sende mail til pamelding@jamboree.no. (Andre henvendelser går til info@jamboree.no.)

Ja det kan du, men avhengig av tidspunkt vil en del av kostnaden måtte betales. Du finner informasjon om dette under fanen «Betingelser» som ligger på siden «Deltakerinfo«.

Deltakeravgift blir fordelt på følgende delinnbetalinger: 

Dato

Deltaker / IST alt. 1

Troppsledelse

IST alt. 2

15.2.2022

7 800

6 400

5 800

15.5.2022

7 800

6 400

5 800

15.8.2022

7 800

6 400

5 800

15.11.2022

7 800

6 400

5 800

15.2.2023

7 800

6 400

5 800

Sum

39 000

32 000

29 000

Deltakere mottar faktura med hele deltakeravgiften for leiren. Betalingen gjøres iht. tabellen over. Det benyttes samme KID-nummer ved alle betalingene. Dersom deltakerne ønsker det, kan det betales mer enn minstebeløpet til hver forfallsdato, eller hele beløpet med en gang. 

Påmelding til og deltakelse i arrangementet «WSJ 2023» som en del av den norske kontingenten, er ikke omfattet av angreretten, ifølge «Lov om opplysningsplikt og angrerett ved fjernsalg og salg utenom faste forretningslokaler» (angrerettloven). 

Dersom en deltaker ønsker å melde seg av sin deltakelse i «WSJ 2023» skal dette skje i medlemssystemet Min speiding om avmeldingen skjer før man har mottatt bekreftelse på deltakelse. Deretter skjer avmelding ved å sende en e-post til kontingentledelsen på pamelding@jamboree.no. Husk å oppgi fullt deltakernavn og kontaktopplysninger til foresatte om deltakeren er under 18 år. 

Ved avmelding blir følgende innbetalinger refundert:

 • Refusjon ved avmelding innen 31.03.2022: Kr 1000 må betales. Rest innbetalt beløp blir tilbakebetalt
 • Refusjon ved avmelding innen 31.08.2022: Kr 3000 må betales. Rest innbetalt beløp blir tilbakebetalt.
 • Refusjon ved avmelding innen 30.11.2022: Kr 8000 må betales. Rest innbetalt beløp blir tilbakebetalt *.
 • Ingen refusjon ved avmelding etter 01.12.2022 *.

* Dersom deltaker av ulike årsaker på et tidspunkt før avreise til Sør-Korea frarådes av kontingentledelsen å bli med videre på arrangementet vil alle refunderbare utgifter bli refundert til deltaker. Hvilke utgifter som er refunderbare vil avhenge av tidspunktet for refusjon. Alle utgifter som er refunderbare fra våre leverandører vil bli refundert videre til deltaker.

Alle deltakere må tegne en fullverdig reiseforsikring som gjelder også i Sør-Korea, for ha best mulig dekning mot avlysninger anbefaler vi at man kjøper en «Pluss» forsikring. Hør med ditt forsikringsselskap.
Vi har forhørt oss hos de vanlige forsikringsselskapene som sier at en reiseforsikring normalt vil dekke:

– alle kostnader/tap ved avbestilling ifb med egen sykdom.
– alle kostnader/tap ifb med at UD fraråder reiser til Sør-Korea (reiseråd)

Hver enkelt deltaker må avklare sine vilkår med eget forsikringsselskap.

Ved avlysning fra arrangør sin side så vil en reiseforsikring normalt ikke dekke kostnader/tap som ikke refunderes.
Dersom arrangør i Sør-Korea må avlyse pga at koreanske myndigheter stenger grensene så vil koreanske myndigheter refundere leiravgiften til 25.WSJ, ca 9000kr (merk at dette ikke er det samme som deltakeravgiften til den norske kontingenten).

Dersom arrangør i Sør-Korea må avlyse pga at koreanske myndigheter stenger grensene så vil koreanske myndigheter refundere leiravgiften til 25.WSJ, ca 9000kr (merk at dette ikke er det samme som deltakeravgiften til den norske kontingenten).

Den koreanske regjeringen er involvert i planlegging av jamboreen og vil trolig strekke seg svært langt for at arrangementet vil kunne gjennomføres.
Dersom det kommer krav om å ha Covid-19 vaksine må alle deltakere være forberedt på å la seg vaksinere i Norge med en vaksine som er godkjent i Norge.

Arrangementet til den norske kontingenten begynner for deltakerne våren 2022.

Deltakeravgiften til den norske kontingenten består blant annet av: utgifter til forberedelser og samlinger, promotering og kommunikasjon, stabssutstyr, troppsturer i forkant, troppstur i Sør-Korea, flyreise og leiravgift.
Noen av disse utgiftene påløper tidlig i arrangementet og kan derfor ikke refunderes. 

Leiravgift og reiseutgifter (flybilletter og troppstur i Sør-Korea) utgjør omtrent 75% av deltakeravgiften. Ved reservasjon sommeren 2022 vil 30% av reiseutgiftene være ikke-refunderbare uansett årsak. Ved avlysning etter 31. mars 2023 vil ikke noe av reiseutgiftene kunne refunderes.  Dersom arrangør i Sør-Korea må avlyse pga at koreanske myndigheter stenger grensene så vil koreanske myndigheter refundere leiravgiften til 25.WSJ, ca 9000kr (merk at dette ikke er det samme som deltakeravgiften til den norske kontingenten).