En rolig dag: Speiderne er veldig slitne, men de er trygge

Dagen i dag har blitt brukt til å flytte speiderne fra de tre hotellene de ble midlertidig innlosjert i, til et hotell i Incheon. Etter at de kom på plass, har det vært en rolig dag, med fokus på å slappe av, lande og sove ut. Det er tilbudt noen få aktiviteter til de som ønsker eller til de som kjeder seg. Noen har gått tur i nærmiljøet, besøkt spisesteder og butikker.

Resten av leiren har i dag satt i gang evakuering, noe som nå omtales en del i internasjonale og norske medier. Vi vil presisere at de norske speiderne ikke er en del av denne evakueringen, og at alle fra den norske kontingenten er ferdig forflyttet og nå befinner seg på et hotell i Incheon.

Sover på liggeunderlag på hotellet
Etter en lang og slitsom evakueringsdag i går, har speiderne lagt bak seg én overnatting innendørs. De ankom hotellene sent i går kveld og ble midlertidig innlosjert på ulike typer rom i de tre hotellene. Noen overnattet på liggeunderlag på gulvet, noen i senger, og andre på feltseng. Det ble en kort natt, men i dag er de på nytt innlosjert og her skal vi bli de neste tre nettene, til tyfonen har passert. De er trygge.

På hotellet bor de 5-6 personer per rom. Noen få rom er større og huser rundt 10 speidere per rom. Det er ikke senger, håndklær eller roomservice, og speiderne ligger på liggeunderlag og med soveposer, men de er trygge, har tak over hodet, har toalett og dusj, wi-fi, drikkevann og aircondition.

Lager nytt program med Danmark og Færøyene
Det jobbes med å lage et godt program for de neste dagene, i samarbeid med speiderne fra Danmark og Færøyene. Når tyfonen treffer, vil hele kontingenten holde seg innendørs.

Troppene ordner og handler inn mat selv disse dagene, med matpenger på samme måte som før leiren. Som tidligere nevnt, vil speiderne få refundert 1800 kroner for mat og drikke i etterkant av leiren. Summen vil bli oppjustert noe, avhengig av hvor mange dager det blir snakk om. Mer informasjon om dette vil sendes ut senere, på e-post til foresatte. Vi vil uansett oppfordre alle deltakerne om å kontakter forsikringsselskapet, informere om evakueringen og at merkosntader kan påløpe som følge av evakuering.

Det har vært lange dager for alle, med uro, stress og usikkerhet, men vi har også sett hvordan speiderne har tatt ansvar og tatt vare på hverandre. Vi har sett glede, fellesskap, mestring og nye vennskap. Til alle foresatte: Dere kan være stolte av speiderne deres, og trygge på at de er i gode hender.