Den norske kontingenten har flyttet på hotell

En ny, begivenhetsrik dag er over for speiderne på årets Jamboree. I dag har deltakerne brukt tid på leirtorget og mange har deltatt på organiserte aktiviteter. Likevel har nok tyfonvarselet og beskjeden om evakuering preget dagen. Siste del av dagen ble derfor brukt til å pakke sammen sakene, ta ned leiren og til å ta farvel med nye internasjonale venner.

Trygghet viktigst
Ved 21-tiden, lokal tid, ble speiderne fraktet i buss vekk fra leirområdet. Etter en busstur med vekselvis svært høy stemning og total stillhet, kunne speiderne for første gang på mange dager legge seg i senger.

– Vi har fulgt myndighetenes råd om å evakuere, og er glade for at vi har funnet et trygt og godt sted for speiderne når de ikke kan være i leiren, forteller leder for den norske kontingenten Geir Olav Kaase. Vi ble først fortalt at vi skulle få overnatte på en militærbase, men slik ble det ikke. Speiderne er derfor innlosjert på tre ulike hotell i Incheon for de neste nettene. Det var en trøtt og sliten, men fattet gjeng som nå trygt har ankommet hotellene.

Annerledes avslutning
– De siste dagene av leiren blir ikke helt som planlagt, men vi har per nå ingen planer om å reise hjem. Først og fremst er vi opptatt av sikkerheten til speiderne, men parallelt jobber vi nå med å lage aktiviteter for de neste dagene så dette ender som en minneverdig tur for alle, sier Kaase.

Vi samarbeider tett og godt med den danske kontingenten, som bor på hotellet sammen med oss. Vi planlegger å bli her inntil videre, og forsøker å gjøre det beste ut av situasjonen slik den har blitt. Vi holder derfor fast ved reisedato tilbake til Norge, og reiser som planlagt fra 12. august.

Speiderne er ved godt mot
Det rapporteres om veldig god stemning blant de aller fleste speiderne, og vi jobber godt sammen på ekte speidervis for å håndtere denne situasjonen sammen. Noen få har vært litt bekymret og synes det er krevende å ikke helt vite hva som skjer. De som engster seg følges opp av våre ledere og helseteam.

Vi har i løpet av dagen hatt tett kontakt med både Utenriksdepartementet og den norske ambassaden i Sør-Korea, som begge skryter av måten de norske speiderne har håndtert denne situasjonen på. Vi vil også benytte anledningen til å takke alle for utrolig mange positive tilbakemeldinger den siste tiden.